U bent door de neuroloog verwezen naar het pijncentrum voor een GON-injectie (Greater Occipital Nerve oftewel grote achterhoofdszenuw) uitgevoerd door de pijnspecialist. In deze folder kunt u meer lezen over deze behandeling. Als u nog vragen heeft, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Uitleg behandeling
Het betreft hier een eenmalige injectie waarbij het effect van de behandeling door de verwijzend specialist zal worden beoordeeld. De zenuwen die een rol kunnen spelen bij hoofdpijnklachten lopen vanuit de nek aan beide kanten naar het achterhoofd (occipitaal). Irritatie van deze zenuwen kan hoofdpijn veroorzaken, soms ook in het voorhoofd.
Voorbereiding op de behandeling
- U kunt op de dag van de behandeling gewoon eten en drinken.
- Ook kunt u medicijnen die u gebruikt innemen zoals u gewend bent.
- Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen? Meld dit dan tijdens het maken van de afspraak.
- Bent u overgevoelig voor jodium, pleisters of verdovingsvloeistof, meld dit dan bij elke behandeling opnieuw aan de pijnspecialist.
- Bent u zwanger of zou u zwanger kunnen zijn, meld dit dan aan de pijnspecialist.
- Op de dag van de behandeling mag u niet aan het verkeer deelnemen.
- Het is raadzaam om een begeleider mee te nemen.
De behandeling
U wordt opgeroepen vanuit de wachtkamer en naar het pijncentrum gebracht. De pijnspecialist bespreekt met u wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling. U zit tijdens de behandeling op de rand van de brancard. De pijnspecialist voelt op uw achterhoofd en bepaalt zo de plaats van de injectie, Alles bij elkaar duurt de behandeling ongeveer 10 minuten.
Na de behandeling
Na afloop gaat u naar de uitslaapkamer op onze afdeling. Daar krijgen u en uw begeleider een kopje koffie of thee. Gewoonlijk ondervindt men nauwelijks klachten van de behandeling en mag u 20 minuten na de behandeling weer naar huis.
Als de plaatselijke verdoving is uitgewerkt (ongeveer een tot enkele uren na de behandeling), kan er napijn op de plaats van de injectie of een tintelende hoofdpijn optreden. Deze klachten verdwijnen meestal na een paar dagen.
U kunt hiertegen pijnstillers innemen. Dit kan uw eigen pijnmedicatie zijn of paracetamol volgens de dosering die op de bijsluiter staat.
Gedurende de dag van de behandeling is het raadzaam om rustig aan te doen.
Uw verwijzend specialist wil graag bij de controle van u weten wat het resultaat is van de injectie. U kunt hierbij denken aan of de injectie heeft geholpen, waar de injectie heeft geholpen en hoelang de injectie heeft geholpen.
Mogelijke bijwerkingen
Als bijwerking kunnen er opvliegers optreden en de
menstruatie kan voor korte tijd verstoord worden. Patiënten met suikerziekte die insuline gebruiken, merken soms dat hun bloedsuikers gedurende enkele dagen verhoogd zijn.
Tot slot
Neem bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs en uw zorgverzekeringspas mee. Zijn uw gegevens gewijzigd, wijzigt u dit dan bij de registratiezuil op de begane grond. Wij stellen het op prijs dat u zich tijdig meldt voor de afspraak op de 4e etage, gang E, bij de aanmeldzuil.