Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijncentrum
Neurologie

Verwijzing via de neuroloog GON-injectie

Verwijzing via de neuroloog GON-injectie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U bent door de neuroloog verwezen naar het pijncentrum voor een GON-injectie (Greater Occipital Nerve oftewel grote achterhoofdszenuw) uitgevoerd door de pijnspecialist. In deze folder kunt u meer lezen over deze behandeling. Als u nog vragen heeft, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Uitleg behandeling

Het betreft hier een eenmalige injectie waarbij het effect van de behandeling door de verwijzend specialist zal worden beoordeeld. De zenuwen die een rol kunnen spelen bij hoofdpijnklachten lopen vanuit de nek aan beide kanten naar het achterhoofd (occipitaal). Irritatie van deze zenuwen kan hoofdpijn veroorzaken, soms ook in het voorhoofd.

Voorbereiding op de behandeling

De behandeling

U wordt opgeroepen vanuit de wachtkamer en naar het pijncentrum gebracht. De pijnspecialist bespreekt met u wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling. U zit tijdens de behandeling op de rand van de brancard. De pijnspecialist voelt op uw achterhoofd en bepaalt zo de plaats van de injectie, Alles bij elkaar duurt de behandeling ongeveer 10 minuten.

Na de behandeling

Na afloop gaat u naar de uitslaapkamer op onze afdeling. Daar krijgen u en uw begeleider een kopje koffie of thee. Gewoonlijk ondervindt men nauwelijks klachten van de behandeling en mag u 20 minuten na de behandeling weer naar huis.
Als de plaatselijke verdoving is uitgewerkt (ongeveer een tot enkele uren na de behandeling), kan er napijn op de plaats van de injectie of een tintelende hoofdpijn optreden. Deze klachten verdwijnen meestal na een paar dagen.
U kunt hiertegen pijnstillers innemen. Dit kan uw eigen pijnmedicatie zijn of paracetamol volgens de dosering die op de bijsluiter staat.
Gedurende de dag van de behandeling is het raadzaam om rustig aan te doen.

Uw verwijzend specialist wil graag bij de controle van u weten wat het resultaat is van de injectie. U kunt hierbij denken aan of de injectie heeft geholpen, waar de injectie heeft geholpen en hoelang de injectie heeft geholpen.

Mogelijke bijwerkingen

Als bijwerking kunnen er opvliegers optreden en de menstruatie kan voor korte tijd verstoord worden. Patiënten met suikerziekte die insuline gebruiken, merken soms dat hun bloedsuikers gedurende enkele dagen verhoogd zijn.

Tot slot

Neem bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas mee. Zijn uw gegevens gewijzigd, wijzigt u dit dan bij de registratiezuil op de begane grond. Wij stellen het op prijs dat u zich tijdig meldt voor de afspraak op de 4e etage, gang E, bij de aanmeldzuil.


Foldernummer: 0916
Laatst bijgewerkt op: 18-12-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien