Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Oncologie

Verpleegafdeling hematologie oncologie

Verpleegafdeling hematologie oncologie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u bent opgenomen op de afdeling hematologie oncologie. Op deze afdeling behandelen wij mensen met kanker. Onze afdeling bestaat uit een klinische afdeling waar patiënten verblijven tijdens hun opname en een dagbehandeling. Om u wegwijs te maken op onze afdeling geven wij u hiermee de belangrijkste informatie. Algemene informatie over ons ziekenhuis vindt u in onze patiënteninformatie ‘Opname in Reinier de Graaf’.

Het verpleegkundig team

Het verpleegkundig team van de afdeling hematologie oncologie werkt roulerend op de verpleegafdeling en de dagbehandeling. Er werken (hematologie-)oncologieverpleegkundigen, verpleegkundigen (in opleiding tot oncologieverpleegkundige) en leerling-verpleegkundigen. De verpleegkundigen beschikken over een ruime ervaring in het begeleiden van patiënten met kanker in de verschillende fases van de ziekte en het toedienen van chemo- en immunotherapie.

De verpleegkundige is het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen. De verpleegkundigen werken in verschillende diensten:
Dagdienst: 07.15-15.45 uur
Avonddienst: 15.15-23.30 uur
Nachtdienst: 23.15-07.30 uur

De verpleegafdeling

De verpleegafdeling bestaat uit eenpersoons- en meer-persoonskamers. Om de bedden op de verpleegafdeling zo efficiënt mogelijk te benutten, worden mannen en vrouwen gemengd op een meer-persoonskamer verpleegd. Heeft u hier bezwaar tegen, dan kunt u dit doorgeven aan het verplegend personeel. Wij proberen rekening te houden met uw wensen.

Behandeling met chemo-/immunotherapie

U kunt zich melden bij de baliesecretaresse van de verpleegafdeling voor uw opname. U kunt thuis de medicatie innemen, zoals afgesproken op de polikliniek. Wij vinden het prettig als u uw (thuis)medicatie meeneemt en dit in eigen beheer kunt houden tijdens de opname voor de chemokuur. Wilt u liever dat de verpleegkundige het in beheer houdt, bespreek dit dan met de verpleegkundige die u opneemt. Indien u herhaalrecepten nodig heeft voor uw medicatie, geef dit bij uw opname door aan de verpleegkundige, zij regelt via de arts voor u de recepten.

Het medisch team

Op de afdeling hematologie oncologie werken de oncologen en hematologen die u tijdens uw polikliniekbezoek ziet. Samen met de zaalartsen van de afdeling verzorgen zij uw medische behandeling. De zaalarts is een basisarts (iemand die de studie geneeskunde heeft afgerond) of een arts die in opleiding is tot medisch specialist. De zaalarts komt de dag van uw opname bij u langs om u op te nemen. U ziet de zaalarts de volgende dag(en) aan bed tijdens de visite ronde met de verpleegkundige. De zaalarts bespreekt, indien nodig uw situatie met de Chef de Clinique. Dit is een oncoloog/hematoloog die eindverantwoordelijk is voor de behandeling tijdens uw opname. Uw eigen specialist zal tijdens uw opname niet bij u langs komen. De Chef de Clinique overlegt, indien nodig, wel met uw eigen specialist.

Televisie, internet en kluisje op de kamer

U kunt op de afdeling gratis gebruik maken van de televisie. Ook kunt u uw eigen smartphone of laptop verbinden met het gratis Wi-Fi netwerk. U kunt gebruik maken van een kluisje op uw kamer om waardevolle spullen in op te bergen.

Klachten

Het Reinier de Graaf ziekenhuis vindt kwaliteit erg belangrijk. Mocht u niet tevreden zijn over de gang van zaken, bespreek het probleem dan met een verpleegkundige, regieverpleegkundige of het hoofd. Ook kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis.

Contact

De verpleegafdeling is telefonisch te bereiken op 015 - 260 44 01.


Foldernummer: 0609
Laatst bijgewerkt op: 11-12-2023


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien