Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

KNF: Klinische Neurofysiologische Onderzoeken
Algemeen
Neurologie

VEP onderzoek

VEP onderzoek

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u een VEP onderzoek krijgt. Hierin leest u over het onderzoek en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. Als u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via de gegevens aan het eind van deze informatie.

Wat is een VEP onderzoek?

Het VEP (Visual Evoked Potential) onderzoek is een onderzoek naar de werking van de oogzenuwen en de daarbij behorende zenuwbanen in de hersenen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant en duurt ongeveer 30-45 minuten.

Voorbereiding

Voor het onderzoek dient uw haar zo schoon mogelijk en vetvrij te zijn. U wordt verzocht geen gel, haarlak en dergelijke te gebruiken, omdat dit storing kan veroorzaken. Als u gewend bent een (lees)bril of contactlenzen te dragen, verzoeken wij u deze mee te brengen.

Het onderzoek

Op het hoofd worden enkele kleine zilveren plaatjes, zogenaamde elektroden, geplaatst. Deze elektroden worden vastgeplakt met een geleidende pasta. De elektroden zijn via een snoertje verbonden met een computer. Eén van uw ogen wordt afgedekt. Tijdens het onderzoek zit u op een stoel en kijkt u naar een televisiebeeldscherm met hierop een bewegend schaakbordpatroon; ook worden mogelijk lichtflitsen getoond. Halverwege het onderzoek wordt het andere oog afgedekt (zie afbeeldingen).

Na het onderzoek

Na het onderzoek kunt u weer naar huis. Er zijn geen zaken waarmee u rekening hoeft te houden.

De uitslag

Na de registratie kan nog geen (volledige) informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie moet eerst worden uitgewerkt en beoordeeld door de arts. De uitslag gaat daarna naar de aanvragende specialist. Deze zal u van de resultaten op de hoogte stellen.U wordt verzocht zelf een afspraak met uw specialist te maken.

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze folder of bent u onverwacht verhinderd voor uw afspraak, neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie op telefoonnummer 015 - 260 38 42.



Foldernummer: 0959
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien