Afspraak datum: | |
Afspraak tijd: | |
Afdeling: | Nucleaire Geneeskunde, begane grond - gang G |
Locatie: | Reinier de Graafweg 5, 2625 AD Delft |
Lees deze informatie bij ontvangst én op de dag voor het onderzoek zorgvuldig door
U ontvangt deze informatie omdat wij u binnenkort verwachten op de afdeling Nucleaire geneeskunde voor een onderzoek van uw traanwegen. In deze folder leest u meer over dit onderzoek.
Belangrijk!
Draagt u lenzen? Draag dan op de dag van het onderzoek een bril, of neem een lenzendoosje mee om uw lenzen tijdens het onderzoek in te bewaren.
Bent u (mogelijk) zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Nucleaire geneeskunde. Doel en duur van het onderzoek
Met een traanwegonderzoek wordt gekeken of er een functiestoornis is van de traanwegen. Er wordt onder andere gekeken hoe het traanvocht wordt afgevoerd en of er sprake is van een vernauwing of afsluiting van de traanwegen. Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.
Voorbereiding van het onderzoek
Als u lenzen draagt moet u deze uit doen voor het onderzoek. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt op de dag van het onderzoek. U kunt kiezen om die dag een bril te dragen, of een lenzendoosje mee te nemen waar u de lenzen in kunt doen.
Uitvoering van het onderzoek
Voordat we het onderzoek starten moet u even knipperen met de ogen en de traanzakken leeg masseren, u krijgt instructies hoe u dit doet. U neemt daarna plaats op een stoel, met uw gezicht richting de camera. U wordt gevraagd om het hoofd achterover te kantelen. Er wordt dan in ieder oog een klein beetje radioactieve vloeistof gedruppeld. Direct daarna gaat u met uw neus en voorhoofd tegen de camera aan zitten en wordt de scan gestart. Er kan nog een band achter uw hoofd worden gedaan om te zorgen dat uw hoofd niet beweegt tijdens de scan. Soms wordt een kinsteun gebruikt.
Tijdens de scan zullen een aantal testen met u worden uitgevoerd, deze zijn onder andere; knipperen met de ogen, opsnuiven en de traanzakken masseren.
Aanmelden met behulp van patiëntenpas
U meldt zich in het ziekenhuis met uw patiënten pas bij onze aanmeldzuil. Deze staat op de gang van het ziekenhuis tegenover de afdeling Nucleaire geneeskunde (bij de ingang van de afdeling Radiologie). Bent u patiënt bij een specialist van buiten het Reinier de Graaf ziekenhuis en bent u nog niet als patiënt in ons ziekenhuis ingeschreven? Laat u zich dan eerst als patiënt registreren bij de registratiezuil in de centrale hal. Daarna kunt u zich aanmelden met uw patiënten pas bij onze aanmeldzuil.
De radioactiviteit is niet schadelijk
De gebruikte hoeveelheid radioactiviteit is zeer klein en heeft geen schadelijke gevolgen voor uw lichaam of omgeving.
De uitslag
De foto’s die wij maken moeten eerst bewerkt worden. De nucleair geneeskundige beoordeelt het onderzoek en stuurt de uitslag op naar uw specialist. Van hem/haar hoort u de uitslag.
Reisverklaring
Gaat u binnen 1 week na het onderzoek een vliegreis maken? Meld dit dan. U krijgt dan zo nodig een reisverklaring mee.
Contact
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan op werkdagen met de afdeling Nucleaire geneeskunde: 015 - 260 42 33.