Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Oncologie

Thuistoediening immunotherapie

Thuistoediening immunotherapie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In het Reinier de Graaf ziekenhuis vinden wij het belangrijk om de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden. Op verschillende manieren proberen we hieraan bij te dragen. Zo zijn we onder andere gestart met het thuis toedienen van oncologische behandelingen zoals immunotherapie.

Thuistoediening Immunotherapie

In het Reinier de Graaf ziekenhuis zijn voor de volgende middelen thuistoediening beschikbaar:
De toedieningen van uw infuus worden thuis verzorgd door de gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen van Careyn. Deze komt op afgesproken tijden naar u toe in plaats van dat u daarvoor naar het ziekenhuis komt. De verpleegkundigen van Careyn krijgen aanvullende scholing van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zo is de zorg hetzelfde als in het ziekenhuis, alleen de locatie is anders. Dit scheelt u ritjes naar het ziekenhuis en u hoeft minder vaak een beroep op uw naasten te doen. Patiënten, die het infuus al thuis hebben gehad, lieten weten zich minder ‘patiënt’ te voelen.

Praktische informatie

De eerste drie infusen geven we altijd op de dagbehandeling in het ziekenhuis. Wanneer dit zonder problemen verloopt, komt u in aanmerking voor thuistoediening. De oncoloog, longarts, verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige van het Reinier bespreekt met u de vervolgstappen om de thuistoediening in gang te zetten.

Levering van medicatie en materialen

De medicatie wordt op de dag van de toediening in de ochtend bij u thuis afgeleverd door een medewerker van het Reinier de Graaf ziekenhuis. De gespecialiseerd verpleegkundige van Careyn neemt de materialen mee die nodig zijn voor de toediening van het infuus.

Belangrijkste informatie over de thuistoediening

Een gespecialiseerd oncologieverpleegkundige van Careyn zal het infuus bij u thuis toedienen en zal tijdens de behandeling bij u blijven voor de toediening en nazorg.


Foldernummer: 0998
Laatst bijgewerkt op: 04-03-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien