Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijncentrum

TENS-instructie

TENS-instructie

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze folder, omdat u een afspraak heeft gekregen voor een TENS-instructie. Met een TENS-apparaat kunt u uw pijnklachten verminderen. Graag informeren wij u over het TENS-apparaat en de bijbehorende instructie.

Wat is een TENS-apparaat?

Het TENS- apparaat is een klein apparaatje dat elektrische stroompjes toedient via de huid. Het apparaat zit met toebehoren in een doosje of koffertje dat u mee naar huis krijgt. Huidpleisters in verschillende vormen en maten zijn door middel van elektroden draden aan het TENS apparaat verbonden.

Hoe gebruikt u het TENS-apparaat?

U krijgt op de pijnpolikliniek tijdens de TENS-instructie van de verpleegkundige een uitgebreide uitleg over het gebruik van het apparaat. Tijdens die instructie sluit de verpleegkundige het apparaat direct aan. Het gebruik van het apparaat levert geen beperkingen op voor uw dagelijkse bezigheden. U kunt het apparaat twee weken op proef mee naar huis nemen.

Vergoedt uw verzekeraar het TENS-apparaat?

Als u baat heeft bij het TENS-apparaat, verzorgen wij de aanvraag bij uw zorgverzekeraar zodat u het definitief kunt blijven gebruiken. Wij adviseren u tijdens de proefperiode zelf uw verzekering te bellen om te controleren in hoeverre zij het TENS-apparaat vergoeden. De meeste verzekeraars vergoeden het apparaat. Soms moet u iets bijbetalen voor de pleisters.

Bruikleen

U krijgt het TENS-apparaat in bruikleen mee naar huis. Tijdens de instructie krijgt u de bruikleenovereenkomst te zien die u moet tekenen. De overeenkomst blijft vervolgens achter op de polikliniek. Daarnaast maakt u direct een afspraak om aan het eind van de proefperiode het resultaat van het TENS-apparaat te bespreken.

U hoeft de polikliniek niet nogmaals te bezoeken als het apparaat het gewenste resultaat heeft. U komt alleen terug als het apparaat niet bevalt. Wilt u het TENS-apparaat blijven gebruiken? Bel ons dan op de dag van de afspraak op, zodat wij de bruikleenovereenkomst van het TENS-apparaat ter bevestiging kunnen versturen. De firma, v Lent of Eurocept, verzorgt vanaf dat moment de benodigdheden (pleisters) en de begeleiding rondom de TENS.

Contact

Als u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Pijncentrum op 015 - 260 37 13.


Foldernummer: 0698
Laatst bijgewerkt op: 18-12-2023


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien