Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fertiliteitscentrum
Gynaecologie
Bekkenbodemcentrum

Stappenplan Cryocyclus

Stappenplan Cryocyclus

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Fertiliteitscentrum
Fertiliteitscentrum Voorburg

Stap 1. Aanmelding

Wanneer u een gesprek heeft gehad bij de fertiliteitsarts/ gynaecoloog over uw aankomede behandeling, meldt u zich bij het fertiliteitsteam voor een gesprek met de fertiliteitsverpleegkundige. Hierbij komen praktische zaken rondom de behandeling aan bod.

Mail naar ivf@rdgg.nl dat u een gesprek wilt met de verpleegkundige voor uitleg over de praktijk van de behandeling. Vermeld daarbij altijd het patiëntennummer van u zelf en uw partner, uw volledige naam en geboortedatum. Vergeet ook niet het telefoonnummer waarop u te bereiken bent voor het inplannen van de afspraak.

Stap 2: Afspraak maken voor een echo-onderzoek

Op de eerste dag van de menstruatie (eerste dag van veel en helderrood bloedverlies) meldt u zich via e-mail aan. Als de menstruatie na 17.00 uur begint telt de volgende de dag als de eerste dag.
In de e-mail zet u de volgende gegevens:
Afhankelijk van duur van de cyclus wordt rondom de 10e cyclusdag een inwendig echo-onderzoek gedaan (denk aan een lege blaas).
Op de echokamer is geen toilet aanwezig.

Stap 3: Start ovulatietesten

Na de echografie (soms is er nog een tweede echo noodzakelijk) hoort u wanneer u moet beginnen met urine ovulatietesten.
Test niet met de eerste urine die u na het opstaan uit plast, maar test met de tweede urine. Zorg ervoor dat u een ovluatietestkit in huis hebt. Deze zijn te verkrijgen bij de drogist of via internet, bijvoorbeeld “Sensitest”. Neem contact op bij onduidelijkheid van de testen!

Stap 4: mail sturen bij positieve ovulatietest

Stuur voor 12.00 uur een e-mail naar ivf@rdgg.nl met uw patiëntennummer en datum van de positieve urinetest. Nu weet het fertiliteitslaboratorium wanneer zij uw embryo ('s) kan ontdooien. De embryo transfer is meestal 4 of 5 dagen na de eisprong. Het fertiliteitslaboratorium neemt contact met u op om met u de eventuele plaatsing af te spreken. Indien uw test in het weekend positief is en u dit naar ons mailt, dan wordt u de maandag erop gebeld door het fertiliteitslaboratorium. Zorg dat u bereikbaar bent!

Stap 5: Wel of geen embryo plaatsing

Afhankelijk van de invriesmethode, is de kans op plaatsing van een embryo na ontdooiing 50-90%.

Wanneer het embryo na ontdooiing niet goed ontwikkelt, zal het niet geplaatst worden. Als er nog embryo’s zijn ingevroren kunt u zich bij de volgende menstruatie opnieuw aanmelden voor een nieuwe ‘cryocyclus’.

Het is helaas ook mogelijk dat alle embryo’s na ontdooiing niet goed zijn om terug te plaatsen. Indien u een nieuwe IVF/ ICSI behandeling wilt doen, moet u eerst contact opnemen met de fertiliteitsverpleegkundige. Zij gaat dan een afspraak maken voor een voorbereidend gesprek bij de fertiliteitsarts, gynaecoloog of fertiliteitsverpleegkundige.

De plaatsing van het embryo

In de ochtend van de eventuele embryo plaatsing hoort u van het fertiliteitslaboratorium of het wel of niet doorgaat en hoe laat de plaatsing is gepland.
De plaatsing is meestal aan het einde van de ochtend of in de middag.
Neem uw identiteitsbewijs mee naar de afspraak en denk aan een halfvolle blaas.

Wel of niet zwanger?

Indien er 14 dagen na de plaatsing nog geen menstruatie is opgetreden kunt u een zwangerschapstest doen.
Bij een positieve test maakt u een afspraak voor een zwangerschapsecho bij ons op de afdeling.
Wanneer de menstruatie optreedt, mag u een nieuwe afspraak maken voor een volgende behandeling als er nog embryo’s zijn ingevroren.

N.B.
Stop ruim tevoren met roken, vapen of inname van andere giftige stoffen. Matig uw alcoholgebruik. Eventuele ziektes en/of medicijngebruik dient u voor of tijdens de behandeling te melden. Wilt u hulp bij het stoppen met roken? Bekijk de folder ‘Stoppen met roken’ op de website reinierdegraaf.nl.

Draag geen parfum!
Op de fertiliteitafdeling geldt een parfumverbod.
Denk hieraan op dagen dat u op onze afdeling moet zijn. Gebruik géén parfum, geparfumeerde bodylotion, aftershave of sterk geparfumeerde deodorant.

Afspraak maken, bereikbaarheid

Uitsluitend via e-mail: ivf@rdgg.nl voor het aanmelden en overige zaken. Vermeld daarbij altijd uw patiëntennummer van u en uw partner, uw volledige naam en geboortedatum. Vergeet ook niet het telefoonnummer waarop u te bereiken bent voor het inplannen van de afspraak.

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u een afspraak maken bij de behandelend arts via de poli gynaecologie, tel. 015 - 260 42 07.

Telefoon: 070 - 340 11 15
  • ma-vr tussen 10.00-12.00 uur en 15.00–16.00 uur: Houd altijd uw patiëntennummer bij de hand!
  • Weekend/ feestdagen: Zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt uw dringende vraag per e-mail stellen ivf@rdgg.nl. Wij zullen dan zo nodig contact met u opnemen.
Het fertiliteitscentrum is in het weekend en op feestdagen geopend voor noodzakelijke echo’s en behandelingen, en bereikbaar via de hoofdingang.

Versie: PKL-BY 04.4 Stappenplan Cryocyclus - 0312 versie 28082023


Foldernummer: 0312
Laatst bijgewerkt op: 07-02-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien