Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Gipskamer

Prefab kniespalk

Prefab kniespalk

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een Prefab kniespalk is een kant en klare spalk en doormiddel van klittenbanden afneembaar. De knie wordt door deze spalk geïmmobiliseerd. De kniespalk bevat metalen baleinen en is afgewerkt met zachte stof. Deze prefab kniespalk wordt voor u aangemeten door een gipsverbandmeester. Voor informatie over de diagnose waarbij deze applicatie wordt voorgeschreven, verwijzen wij u naar de folder van de afdeling van uw behandelend arts.

Gebruik

Oefeningen

Het doen van oefeningen kan bevorderlijk zijn voor uw letsel, om de zwelling verminderen, om stijfheid in de knie te voorkomen en/of spierverlies te beperken. Doe oefeningen zoals geadviseerd is door uw behandelend arts en/of fysiotherapeut.

Hulpmiddelen

Als u niet op uw geblesseerde been mag of kan staan, bieden krukken uitkomst. Andere hulpmiddelen voor ondersteuning tijdens mobiliseren zijn: een looprekje, rollator en/of rolstoel. U kunt krukken verkrijgen via de thuiszorgwinkel of de Spoedeisende Hulp afdeling van ons ziekenhuis. Andere adressen waar u hulpmiddelen kunt lenen of huren, kunt u vinden op internet. Inleveren doet u bij de thuiszorgwinkel.

Pijnstilling

Gebruik paracetamol tegen de pijn. Volg de instructies van uw arts over pijnmedicatie op. In algemene zin raden wij het gebruik van paracetamol aan. Dit is een pijnstiller zonder al teveel bijwerkingen. Hierbij is de maximale toegestane dosering zonder voorschrift van een arts voor volwassenen drie keer twee tabletten van 500 milligram per 24 uur. Wanneer dit onvoldoende pijnstilling biedt, kan extra pijnstilling nodig zijn. Neem hiervoor contact op met uw behandelend arts (via telefoonnummer van desbetreffende poli) of uw huisarts. Deze contact gegevens staan vermeld onderaan deze folder.

Vliegen

Deze kniespalk zal geen problemen geven bij de douane, omdat deze afgedaan kan worden voor eventuele screening. Indien de spalk problemen geeft in de cabine, doordat de luchtdruk toeneemt in de cabine waardoor uw voet of knie gaat zwellen, kunt u de klittenbanden stellen of de spalk af doen.

Douchen

Indien u de spalk wilt/moet dragen tijdens het douchen, zijn daar specifieke douche- en zwemhoezen voor verkrijgbaar bij apotheek, drogist en/of internet.

Contact

Bij vragen neemt u contact op met de gipskamer. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur, op telefoonnummer: 015-260 38 46.

Wanneer u onder behandeling bent van de Orthopedie in het RHOC in Zoetermeer kunt u contact opnemen met de gipskamer in Zoetermeer, Maandag t/m Vrijdag van 8.30 – 16.30 uur, op telefoonnummer: 079 - 206 55 06.

Voor vragen over medicijnen, als u zich zorgen maakt over de behandeling óf als de pijn toeneemt, neemt u contact op met de polikliniek van uw behandelend arts:
Polikliniek orthopedie:
RdGG
015 - 260 45 00
Reinier Haga Orthopedisch Centrum, Zoetermeer 079 - 206 55 00
Polikliniek chirurgie: 015 - 260 42 13
Polikliniek plastisch chirurgie: 015 - 260 39 40
Voor overige poliklinieken: 015 - 260 30 60


Foldernummer: 0244
Laatst bijgewerkt op: 23-11-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien