Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Urologie

Operaties aan de balzak

Operaties aan de balzak

Scrotum

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u binnenkort een operatie aan het balzak (scrotum) krijgt.

Dit kan zijn omdat u:
Om een van de bovenstaande redenen heeft de uroloog geadviseerd een ingreep te verrichten om de klachten te verhelpen. In deze informatie leest u daarover meer.

De voorbereiding op de operatie

U wordt gebeld door de anesthesist. U krijgt hiervoor, een afspraak opgestuurd. Indien de anesthesist dit nodig vindt, afhankelijk van uw voorgeschiedenis of leeftijd, nodigt hij u uit op de polikliniek voor een afspraak.
Na groen licht van de anesthesioloog, hoort u snel wanneer de operatie is. Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u dit afhankelijk van welke medicijnen, deze een aantal dagen van tevoren staken. Dit hoort u van uw behandelend arts.

De opname

U bent nuchter vanaf 24 uur. Nuchter zijn betekent dat u niet mag eten of drinken.
De verpleegkundige ontvangt u de dag van de opname op de afdeling. U krijgt een gesprek waarin wij onder andere vragen naar uw medicijngebruik, eventuele allergieën en een contactadres. De balzak en de liezen moeten voor de operatie onthaard worden met een tondeuse. U mag dit ook thuis doen. Wij verzoeken u om een zwembroek of een strakke slip mee te nemen. Deze krijgt u aan na de operatie voor extra steun aan het scrotum (balzak). Voor de operatie krijgt u een operatiejasje aan

De operatie

In overleg met de anesthesioloog kiest de arts voor een algehele of een gedeeltelijke anesthesie, de zogeheten ruggenprik. Over het algemeen verloopt de operatie zonder problemen. Soms treden complicaties op die na iedere operatie kunnen ontstaan, zoals wondinfectie of nabloeding.

Na de operatie

U verblijft na de operatie op de uitslaapkamer (recovery) totdat alle controles stabiel zijn en u zich goed voelt. Daarna gaat u terug naar de verpleegafdeling. U heeft een infuus in uw arm om ervoor te zorgen dat u voldoende vocht binnenkrijgt. Als u pijn heeft of misselijk bent, vertel dit dan aan de verpleegkundige. De verpleegkundige bekijkt dan in overleg met de anesthesioloog of u hiertegen medicijnen kunt krijgen U krijgt uw zwembroek of strakke slip aan voor de extra steun en om eventuele zwelling van het scrotum te voorkomen.

Weer naar huis

Vaak kunt u dezelfde dag weer naar huis maar soms moet u nog een nachtje in ons ziekenhuis blijven en gaat u de volgende dag weer naar huis. U krijgt een controleafspraak voor de polikliniek mee. De zwembroek/strakke slip blijft u ongeveer een week dragen. U mag niet zwaar tillen.

Contact opnemen

Bij de volgende verschijnselen raden wij aan om contact op te nemen met de polikliniek urologie, 015 - 260 39 43, of, buiten werktijden en in het weekend, met de Spoedeisende Hulp (SEH), 015 - 260 38 44:

Bent u verhinderd?

Als u door ziekte of om een andere reden verhinderd bent om op uw afspraak te komen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de polikliniek urologie.

Contact

Deze folder geeft algemene voorlichting en is bedoeld als extra informatie naast het gesprek met uw arts. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de verpleegkundige op de afdeling wanneer u bent opgenomen.
U kunt ook bellen met de polikliniek urologie: 015 - 260 39 43.

Meer informatie vindt u op onze website www.reinierdegraaf.nl.


Foldernummer: 0829
Laatst bijgewerkt op: 18-12-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien