U ontvangt deze folder met een aantal instructies en leefregels om de nazorg thuis te vergemakkelijken. De informatie is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts.
Algemeen
U heeft vandaag een endoscopie gehad waarbij sedatie is gegeven. Daarom kunt u vandaag niet zelfstandig als bestuurder aan het verkeer deelnemen of belangrijke beslissingen nemen. Verder is het onverstandig om zonder begeleiding met het openbaar vervoer reizen. De sedatie die is toegediend beïnvloedt uw reactievermogen. Tenzij de arts u anders vermeld heeft, heeft u geen beperkingen met betrekking tot eten en bewegen naar aanleiding van het onderzoek.
Na het onderzoek
Buikkrampen
Het is normaal wanneer u na het onderzoek nog wat buikkrampen heeft. Er wordt tijdens het onderzoek lucht in de darm geblazen. Deze lucht kan wat buikkramp geven. U kunt proberen deze lucht te laten gaan, dit zal verlichting van de buikpijn geven.
Bloedverlies
Ook kunt u in sommige gevallen nog wat bloedverlies hebben. Vaak worden er biopten (stukjes weefsel) genomen, wat nog iets na kan bloeden. Hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Indien u meer bloedverlies krijgt doet u er verstandig aan contact met het ziekenhuis op te nemen. Vermeldt wanneer u een endoscopie heeft gehad.
Koorts
Als u na de endoscopie plotseling koorts krijgt dient u te alle tijden contact met het ziekenhuis op te nemen. Vermeldt wanneer u een endoscopie heeft gehad.
Contact
Bij klachten binnen één week neemt u contact op met de afdeling Endoscopie of buiten kantooruren met de Spoedeisende Hulp (015 - 260 38 45). Vanaf één week na het onderzoek kunt u met eventuele klachten contact opnemen met uw huisarts. Vermeld altijd welk onderzoek u hebt ondergaan.
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder. U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling endoscopie.
Afdeling Endoscopie 015 - 260 40 05
Gerelateerde informatie:
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .