Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde

Kinderobservatiekamer

Kinderobservatiekamer

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat uw kind op advies van de kinderarts of huisarts wordt opgenomen op de observatiekamer van onze Kinder- en jeugdafdeling. Op deze speciaal ingerichte kamer kijken wij hoe het met uw kind gaat en of het naar huis kan gaan of toch langer opgenomen moet worden.

De observatiekamer

Op de observatiekamer nemen wij kinderen voor korte duur (minimaal drie uur) op. Deze tijd is nodig om goed te kijken hoe het met uw kind gaat en om vast te stellen of uw kind naar huis kan of toch langer opgenomen moet worden. De kinderverpleegkundige observeert uw kind en rapporteert continu aan de arts. Een arts-assistent is verantwoordelijk voor het medisch beleid van de kinderen op de observatiekamer.

Welke kinderen nemen wij op de observatiekamer op?

Wat er op de observatiekamer gebeurt

Op de observatiekamer stelt de kinderverpleegkundige aan u of uw kind een aantal vragen over het ontstaan en het verloop van de klachten. De arts onderzoekt uw kind mits dit nog niet gebeurd is op de polikliniek of Spoedeisende Hulp. De kinderverpleegkundige meet onder meer hartslag en/of de temperatuur en/of het zuurstofgehalte van het bloed van uw kind en geeft, indien noodzakelijk, medicatie. Meestal vinden het onderzoek en de metingen op de observatiekamer plaats. Om ervoor te zorgen dat uw kind zich zo veilig mogelijk voelt, verrichten wij op de observatiekamer geen handelingen die voor uw kind beangstigend kunnen zijn. Denk daarbij aan het inbrengen van een infuus of het geven van een klysma. Wanneer een dergelijke handeling wenselijk is, bereidt zo nodig de pedagogisch medewerker uw kind hierop voor. Zij maakt daarbij eventueel gebruik van speelmateriaal. Door deze voorbereiding is uw kind mogelijk wat minder angstig.

Toestemming geven verplicht

Als ouder bent u verplicht toestemming te verlenen om de voorgestelde onderzoeken en behandelingen uit te voeren. Kinderen vanaf zestien jaar geven zelf toestemming. De hierop van toepassing zijnde wet- en regelgeving kunt u nalezen in de WGBO-folder via reinierdegraaf.nl

Naar huis of opname

Aan de hand van de gedane observaties beslist de arts of uw kind naar huis kan of dat een opname op de Kinder- en jeugdafdeling noodzakelijk is. De arts bespreekt dit met u. Mogelijk krijgt u een recept en een controleafspraak op de kinderpolikliniek mee. Nemen wij uw kind op, dan krijgt uw zoon of dochter een kamer op onze Kinder- en jeugdafdeling. Een kinderverpleegkundige van deze verpleegafdeling informeert u over de faciliteiten op de Kinder- en jeugdafdeling. U mag de hele dag bij uw kind blijven en indien uw kind een nacht moet blijven, kan 1 ouder/verzorger blijven slapen bij het kind.


Heeft u vragen?

Hebt u na het lezen van deze patiënteninformatie nog vragen, dan kunt u deze stellen aan de kinderverpleegkundige op de Kinder- en jeugdafdeling. Contactgegevens en meer informatie vindt u op onze website www.reinierdegraaf.nl. Wij wensen u en uw kind een prettig verblijf en een voorspoedig herstel toe.


Foldernummer: 0362
Laatst bijgewerkt op: 04-01-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien