Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fertiliteitscentrum

Instructies na embryoplaatsing

Instructies na embryoplaatsing

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Logo Fertiliteitscentrum
U heeft vandaag een embryoplaatsing gehad.


Het is belangrijk dat u iedere ochtend doorgaat met het bijhouden van uw gewicht en temperatuur. Wat u drinkt en plast, moet ongeveer gelijk zijn.
Probeer 1,5 tot 2 liter per dag te drinken (gevarieerd), let met name op extra zout inname (denk aan bijvoorbeeld bouillon/soep).
Heeft u last van een opgezette (bolle) buik en/of toename in gewicht meer dan 1kg per dag, neem dan contact op via:

Medicatie

Op het formulier welke u heeft ontvangen na de punctie staat aangegeven welke van de onderstaande medicatie u dient te gebruiken.

Veelgestelde vragen


Ik heb net een embryoplaatsing gehad, ik ga ervan uit dat ik “rustig aan moet doen?”

Als u zich goed voelt, is er uit medisch oogpunt geen bezwaar tegen (zwaar) tillen of lichamelijke inspanning, zoals sporten. De innesteling zal hierdoor niet negatief beïnvloed worden. In principe mag u na de embryoplaatsing de normale gang van zaken weer oppakken en doen wat u anders ook zou doen. Rustig aan doen kan natuurlijk geen kwaad, maar er is nooit wetenschappelijk bewezen dat de kans op een zwangerschap hierdoor wordt beïnvloed. Soms is het echter wel beter om rustig aan te doen, bijvoorbeeld in het geval van een (dreigende) overstimulatie.
In dit geval zijn de eierstokken sterk vergroot en zijn er over het algemeen meer buikklachten dan bij iemand met een “normaal” aantal ei-blaasjes. Als dit het geval is, zal u door de fertiliteitsarts geadviseerd worden om rustiger aan te doen. Ook zal er regelmatig telefonisch contact met u worden opgenomen door de verpleegkundige.

De IVF behandeling heeft meer embryo’s opgeleverd en er wordt maar 1 embryo geplaatst. Worden de overige embryo’s ingevroren?

Alleen de embryo’s die goed blijven ontwikkelen komen in aanmerking om ingevroren te worden.
Embryo’s die niet of niet goed verder ontwikkelen zullen het invriezen en vervolgens het ontdooiproces vrijwel zeker niet overleven.
Na de plaatsing wordt de ontwikkeling van de embryo,s tot 5 dagen a 6 dagen na de punctie gevolgd. Dan wordt bekeken of de overgebleven embryo's in aanmerking komen om ingevroren te worden. Wanneer dit het geval is, krijgt u binnen 3 weken na de embryoplaatsing schriftelijk bericht thuis hoeveel embryo's zijn ingevroren of dat er geen embryo's zijn ingevroren.

Na 2 weken, en dan?

Als u 2 weken na de embryoplaatsing geen menstruatie heeft, mag u thuis een zwangerschapstest doen. Ongeacht de uitslag neemt u contact op met de IVF verpleegkundige via de mail: ivf@rdgg.nl.
Bij een positieve zwangerschapstest zal er een afspraak gemaakt worden voor een zwangerschapsecho. Bij een menstruatie en negatieve zwangerschapstest zal de verpleegkundige de vervolgstappen met u doornemen. Zorg ervoor dat u uw patiëntennummer kunt vermelden.

Sterkte met wachten de komende periode.

Het Fertiliteitsteam.


Foldernummer: 1003
Laatst bijgewerkt op: 22-07-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien