Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Nucleaire geneeskunde

Hersenscintigrafie - DaTscan

Hersenscintigrafie - DaTscan

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Afspraak datum:
Afspraak tijd:
Tijd capsule innemen:
Afdeling:Nucleaire geneeskunde, begane grond - gang G
Locatie:Reinier de Graafweg 5, 2625 AD Delft


Lees deze informatie bij ontvangst én op de dag voor het onderzoek zorgvuldig door.

U ontvangt deze informatie omdat wij u binnenkort verwachten op de afdeling Nucleaire geneeskunde voor een onderzoek van uw hersenen. In deze folder leest u meer over dit onderzoek.

Belangrijk!
Bent u (mogelijk) zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Nucleaire geneeskunde.
Moet u nog naar de bloedafname? Doe dit dan vóór het onderzoek óf op een andere dag. In de uren na het onderzoek kan dit niet.

Doel en duur van het onderzoek

U krijgt dit onderzoek omdat uw neuroloog u heeft doorverwezen voor een onderzoek naar de ziekte van Parkinson. U krijgt eerst een spuit met een radioactieve stof, na een wachttijd van 3 uur duurt het onderzoek zelf nog 45 minuten.

Voorbereiding van het onderzoek

Om de schildklier te beschermen krijgt u van ons een pil met kaliumjodaat. U kunt deze pil ophalen zodra de afspraak is gemaakt, deze haalt u op bij de balie van de Nucleaire geneeskunde. Deze pil moet u 1 uur voor de afspraak innemen met water.
Bij het maken van de afspraak vragen we welke medicijnen u gebruikt. U krijgt het te horen als u bepaalde medicijnen voor het onderzoek niet mag innemen.
U mag iemand meenemen naar het onderzoek.


Uitvoering van het onderzoek

Op de afspraaktijd halen we u binnen en controleren we of u de pil die u van ons heeft gekregen heeft ingenomen. U krijgt een prik in uw arm, hier spuiten wij een radioactieve stof in. Deze stof moet 3 uur inwerken. U hoeft tijdens het inwerken niet op de afdeling te blijven.

Na 3 uur verwachten wij u terug in de wachtruimte en halen wij u binnen. Het maken van de foto’s duurt 35 minuten. U ligt tijdens de foto’s op uw rug met uw hoofd in een hoofdsteun, het is belangrijk dat u uw hoofd niet beweegt. Bent u bang dat het stilliggen voor u niet mogelijk is? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Nucleaire geneeskunde.

Tijdens het onderzoek komen 2 camera’s dicht bij uw hoofd. Deze draaien langzaam om uw hoofd heen. We maken daarna ook een CT-scan, u ligt dan kort met uw hoofd in een tunnel, de CT-scan duurt maximaal 2 minuten.

Aanmelden met behulp van patiëntenpas

U meldt zich in het ziekenhuis met uw patiënten pas bij onze aanmeldzuil. Deze staat op de gang van het ziekenhuis tegenover de afdeling Nucleaire geneeskunde (bij de ingang van de afdeling Radiologie). Bent u patiënt bij een specialist van buiten het Reinier de Graaf ziekenhuis en bent u nog niet als patiënt in ons ziekenhuis ingeschreven? Laat u zich dan eerst als patiënt registreren bij de registratiezuil in de centrale hal. Daarna kunt u zich aanmelden met uw patiënten pas bij onze aanmeldzuil.

Zwangerschap en borstvoeding

Bent u (mogelijk) zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Nucleaire geneeskunde.

De radioactiviteit is niet schadelijk

De gebruikte hoeveelheid radioactiviteit is zeer klein en heeft geen schadelijke gevolgen voor uw lichaam of omgeving.

De uitslag

De foto’s die wij maken moeten nog bewerkt worden. De nucleair geneeskundige beoordeelt de foto’s. Het verslag wordt opgestuurd naar uw specialist, u krijgt van hem/haar de uitslag te horen.

Reisverklaring

Gaat u binnen 1 week na het onderzoek een vliegreis maken? Meld dit dan. U krijgt dan zo nodig een reisverklaring mee.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan op werkdagen met de afdeling Nucleaire geneeskunde: 015 - 260 42 33.


Foldernummer: 0550
Laatst bijgewerkt op: 15-08-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien