Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Urologie

Een operatie bij een vernauwing aan de blaashals (Turner Warwick)

Een operatie bij een vernauwing aan de blaashals (Turner Warwick)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Onderzoek heeft aangetoond dat u een vernauwde blaashals heeft, waardoor plasklachten en een urineweginfectie (blaasontsteking) kunnen ontstaan. De operatie om dit probleem op te heffen wordt blaashals incisie genoemd, het wijder maken van de blaashals door het insnijden hiervan.

Voorbereiding op de operatie

Er wordt nog bloed geprikt en afhankelijk van uw leeftijd wordt er een hartfilmpje gemaakt. U wordt gebeld door de ziekenhuisapotheek om uw medicijnen en allergieën door te nemen. Daarnaast maken wij voor u een poliklinische afspraak bij het POS (preoperatief spreekuur). Afhankelijk van uw leeftijd wordt u gebeld door de anesthesist of willen ze u zien op het spreekuur. Dit is om uw gezondheid en de soorten anesthesie (verdoving) met u te bespreken.

Uw opname in het ziekenhuis

Op de dag van opname bent u nuchter vanaf 24 uur of anders als de anesthesist dit met u afgesproken heeft. Met de anesthesist is ook afgesproken welke medicijnen u wel en welke u niet mag innemen op de dag van de operatie. U bent gestopt met eventuele bloed verdunnende medicijnen, tenzij de anesthesist iets anders met u heeft afgesproken. Bij binnenkomst in het ziekenhuis gaat u eerst bij het laboratorium (begane grond gang C) bloedprikken met de blauwe envelop en vervolgens gaat u naar de 4e etage waar u zich mag melden bij de aanmeldzuil in de gang. Daar mag u plaats nemen in de wachtruimte.U wordt hier vervolgens opgehaald door een verpleegkundige van de dagverpleging die u helpt zich klaar te maken voor de operatie.

De operatie

Na de anesthesie (verdoving), meestal via een ruggenprik, wordt er een hol instrument in de plasbuis tot in de blaas gebracht om de omgeving te inspecteren. Dan maakt de uroloog een aantal sneetjes in de blaashals waardoor deze wijder wordt. De wondjes worden gelijk dicht gebrand. Wij laten een katheter (een dun slangetje) achter in de blaas, omdat de urine na de operatie soms wat bloederig is en wij u met deze katheter op de afdeling ook kunnen spoelen als dit nodig is.

Na de operatie

Na de operatie heeft u een infuus en een katheter. Het infuus zal 's avonds afgekoppeld worden. Meestal verblijft u 1 nachtje in het ziekenhuis. Als de urine de volgende dag helder is verwijderen we de katheter en wanneer u geplast heeft mag u naar huis.
U krijgt een afspraak mee voor controle bij de uroloog, deze bespreekt verder met u hoe het gaat en of er een verder vervolg wat betreft behandeling nodig is.

Er zijn een aantal leefregels na deze operatie:
NB: Door de ingreep kan bij de mannen de zaadlozing soms niet meer door de plasbuis naar buiten komen, maar gaat dan naar de blaas. Dit heeft geen invloed op het seksuele gevoel en is ook niet schadelijk.

Mogelijke klachten

Na de operatie kunnen er blaaskrampen optreden, ook kunt u een schrijnend gevoel hebben in de plasbuis.

Als u weer thuis bent, kunt u de eerste tijd last hebben van de volgende verschijnselen:
Deze klachten verdwijnen over het algemeen na enkele dagen.
Deze verschijnselen kunnen 1 à 2 weken aanhouden. Het zijn normale verschijnselen en dus niet verontrustend.

Neem contact op als:
Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de poli Urologie: 015-2603943
Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met de SEH: 015-2603844

Bent u verhinderd?

Als u door ziekte of om een andere reden verhinderd bent om op uw afspraak te komen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de polikliniek urologie.

Contact

Deze folder geeft algemene voorlichting en is bedoeld als extra informatie naast het gesprek met uw arts. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de verpleegkundige op de afdeling wanneer u bent opgenomen.
U kunt ook bellen met de polikliniek urologie: 015 - 260 39 43.

Meer informatie vindt u op onze website www.reinierdegraaf.nl.


Foldernummer: 0940
Laatst bijgewerkt op: 18-12-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien