Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Voetenpoli
Vaatcentrum

De polikliniek diabetische voeten

De polikliniek diabetische voeten

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u diabetes (suikerziekte) heeft en daarmee een vergrote kans op voetproblemen heeft. In deze informatie kunt u meer lezen over onze polikliniek diabetische voeten en hoe wij eventuele problemen met uw voeten kunnen opsporen. Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij helpen u graag. Onze contactgegevens staan onderaan deze informatie.

Diabetes en voetproblemen

Problemen met de voeten veroorzaakt door diabetes worden vaak onderschat. Ze kunnen echter vervelende gevolgen hebben. Door de diabetes kunnen de zenuwen in uw voet beschadigd raken. Hierdoor neemt het gevoel in uw voet af. Een kleine wond kan zo ongemerkt uitgroeien tot een grotere wond of infectie. Ook verandert de voetstand door uitval van de kleine voetspieren. Daardoor kunt u drukplekken krijgen. Bij mensen met diabetes is bovendien de doorbloeding van de voet slechter en is de voet gevoeliger voor infecties. Daardoor kan een wondje moeilijker genezen. Wat als een klein probleem begint, kan leiden tot grote problemen. De spieren en botten in de voet kunnen aangetast raken. Uiteindelijk kan zelfs amputatie nodig zijn.

De diabetische voetenpolikliniek

De diabetische voetenpolikliniek is bedoeld voor onze diabetespatiënten met voetproblemen of met een verhoogde kans daarop. In deze polikliniek willen we voetproblemen tijdig opsporen. Zo hopen we te voorkomen dat grotere complicaties ontstaan.

In de voetenpolikliniek werken samen een:
Dit multidisciplinaire team kijkt samen naar de problemen van uw voeten. U bespreekt uw klachten/situatie met het team. Gezamenlijk komen ze tot een behandelvoorstel, dat zij verder uitleggen en uitvoeren.

Werkwijze voetenspreekuur

Tijdens het voetenspeekuur kijken wij naar aanwezigheid van:
Wij kijken ook naar uw schoeisel. Neem daarom schoenen mee die u dagelijks draagt.

Het kan zijn dat wij u doorverwijzen voor aanvullend onderzoek, zoals bloed-, röntgen- en vaatonderzoek. De polikliniek assistent(e) maakt in dat geval deze afspraken voor u. Dit is meestal aansluitend aan uw bezoek of binnen een tot twee weken na het eerste polikliniekbezoek. Het voetenteam bespreekt vervolgens met u de uitslagen van de onderzoeken op het volgende polikliniekbezoek. Afhankelijk daarvan bespreekt het team met u de behandelvoorstellen. Uw huisarts krijgt bericht nadat de arts de uitslagen met u heeft besproken.

Heeft u vragen?

Neem contact op met het Vaatcentrum als er veranderingen aan de voeten optreden die u niet vertrouwd, zoals roodheid, zwelling, pijn en daarbij koorts en/of ontregeling van de bloedsuiker.

Contact

Mocht u nog vragen hebben over uw behandeling, stelt u deze dan gerust aan uw arts of de nurse practitioner (vaatverpleegkundige) via 015 - 260 42 13.

Als u behandeld bent in het Vaatcentrum en buiten kantooruren spoedeisende hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp: 015 - 260 38 45.


Foldernummer: 0861
Laatst bijgewerkt op: 26-09-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien