Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Longfunctie

Bloedgasanalyse

Bloedgasanalyse

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u een longfunctieonderzoek krijgt.

Dit onderstaande onderzoek is voor u aangevraagd.

De keuze voor een onderzoek is afhankelijk van uw klachtenpatroon en/of (chronische) ziekte. Tijdens veel onderzoeken ademt u met een mondstuk in de mond en een klem op de neus via een apparaat. Zo meten wij het functioneren van de longen.

U kunt één dag vóór uw afspraak vooraf inchecken via het patiëntenportaal ‘Mijn Reinier de Graaf’, waarna u een QR-code in uw mail ontvangt. Ook kunt u zich op de dag van uw afspraak aanmelden bij de aanmeldzuil in de centrale hal met uw identiteitsbewijs. U krijgt dan een dagticket met daarop de QR-code. Met de QR-code meldt u zich vervolgens aan bij de aanmeldzuil op de polikliniek. Kijk voor meer informatie op rdgg.nl/aanmelden.

Het is belangrijk dat u op tijd komt, zodat u rustig en ontspannen aan het onderzoek begint. Voor het onderzoek worden lengte en gewicht gemeten voor de juiste referentiewaarden.

Bloedgasanalyse (15 minuten) Datum ……………………Tijd ….. : ……

Bij dit onderzoek wordt er met een dunne naald bloed afgenomen uit de polsslagader. Bloed uit deze slagader is door de longen van zuurstof voorzien. De waarden van dit bloed geven informatie over het functioneren van de longen. Deze prik kan gevoeliger zijn dan de prik op het laboratorium. Na de bloedafname vragen wij u de polsslagader enkele minuten dicht te drukken met uw duim. De uitslag van deze bloedafname is binnen een kwartier bekend.

Belangrijk: Als u een bloed verdunnend medicijn gebruikt (Ascal, Marcoumar, Sintrom et cetera) is het belangrijk dat u dit meldt aan de persoon die het bloed afneemt.

Contact

Zijn er voor u nog vragen of onduidelijkheden, neemt u dan contact op met de polikliniek Longziekten via telefoonnummer: 015 - 260 31 40. Meer informatie vindt u op onze website www.reinierdegraaf.nl.


Foldernummer: 0909
Laatst bijgewerkt op: 07-07-2025




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien