Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde
Poli kindergeneeskunde

Behandeling van patiënten met een eetprobleem op de Kinder- en Jeugdafdeling

Behandeling van patiënten met een eetprobleem op de Kinder- en Jeugdafdeling

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Je gaat naar het ziekenhuis voor een opname in verband met een eetstoornis. De kinderarts heeft bepaald dat dit voor jou op dit moment noodzakelijk is. Je wordt opgenomen op de Kinder- en jeugdafdeling, waar je op een eenpersoonskamer zal verblijven. De kinderarts start een behandeling die wordt afgestemd op jouw situatie. Het doel van de behandeling is om je lichamelijke conditie te verbeteren.


Deze folder is bedoeld om jou en je ouders/verzorgers meer informatie te geven over wat jullie kunnen verwachten tijdens een ziekenhuisopname.

Betrokken disciplines

Bij de opname zijn meerdere zorgverleners betrokken. Zij hebben allemaal een eigen specialisme. Je leest in deze folder welke zorgverleners met jou en je ouders gaan samenwerken en wat je van hen kunt verwachten.

Kinderarts en zaalarts

Je eigen kinderarts is hoofdbehandelaar en stelt het behandelplan op. Ook tijdens de opname zal je waarschijnlijk je eigen kinderarts zien voor behandelgesprekken. Het in de gaten houden van je lichamelijke conditie en het lichamelijk onderzoek zal worden gedaan door de zaalarts.

Kinderverpleegkundige

Op de kinderafdeling werken we met een team van kinderverpleegkundigen. De verpleegkundige is degene die jou ’s ochtends weegt en je hartslag, ademhaling, saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en je bloeddruk meet. Ook zal er regelmatig bloed worden afgenomen om de conditie van je lichaam goed in de gaten te houden. De verpleegkundige is op de hoogte van jouw voedingsschema en dient indien nodig de sondevoeding toe.

Medisch pedagogisch hulpverlener

Eén van de medisch pedagogisch hulpverleners van de kinderafdeling komt in de eerste dagen van de opname kennismaken. Zij kunnen uitleg geven en ondersteunen bij eventuele onderzoeken. Tijdens de opname hebben zij regelmatig contact met jou en je ouders, om samen te kijken wat jullie nodig hebben om de opname op een goede manier door te komen. Hierbij wordt gekeken naar daginvulling met activiteiten, het belang van ontspanning en afleiding. Ook praten jullie met elkaar over hoe jullie de opname ervaren en wat jullie nodig hebben bij het omgaan en verwerken van moeilijke momenten.

Diëtist

De diëtist is een specialist op het gebied van voeding en werkzaam bij de GGZ. De opname is gericht op het verbeteren van de voedingstoestand. Daar is soms sondevoeding voor nodig. De diëtist zal het voedingsplan met jou en je ouders bespreken.


GGZ

Als je al bekend bent bij GGZ-Delfland zijn zij hoofdbehandelaar voor de behandeling van je eetstoornis. Tijdens de opname is er laagdrempelig afstemming tussen je behandelaar vanuit de GGZ en de zorgverleners in het ziekenhuis. De behandeling gaat dan ook zoveel mogelijk door tijdens de ziekenhuisopname. Als het nodig en mogelijk is bezoekt de GGZ je ook in het ziekenhuis.

Fysiotherapeut

Tijdens de opname is de fysiotherapeut standaard betrokken om samen met jou oefeningen te doen, rekening houdend met het behandelplan. Ook kunnen zij jou begeleiden bij het uitvoeren van ademhalingsoefeningen, ontspanning en afleiding.

Sondevoeding

Wanneer je tijdens de opname start met sondevoeding, is het de bedoeling dat je ouders/verzorgers gaan leren om dit te kunnen toedienen. Zij kunnen dan na de opname thuis sondevoeding geven.

Afspraken

Tijdens de opname nemen we de afspraken die voor jou van toepassing zijn met je door. Hieronder een aantal van de meest voorkomende afspraken:

Dagritme

We streven er met elkaar naar om voor jou een duidelijk ritme in de dag toe te passen. Hierbij moet je denken aan wanneer bepaalde dingen plaatsvinden zoals bijvoorbeeld slapen, douchen, wegen, eet- en drinkmomenten en activiteiten. Dit zal de verpleegkundige of medisch pedagogisch hulpverlener met jou en je ouders aan het begin van de opname afstemmen.


Foldernummer: 1023
Laatst bijgewerkt op: 24-04-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien