Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijncentrum

Behandeling triggerpoint

Behandeling triggerpoint

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U bent patiënt van het pijncentrum in het Reinier de Graaf Gasthuis. U heeft in overleg met de pijnspecialist besloten uw pijn te laten behandelen door middel van een triggerpointinjectie. Deze folder geeft u meer informatie over deze behandeling.

Uitleg behandeling

Triggerpoints kunnen op vele plaatsen in het lichaam aanwezig zijn. Met triggerpoint bedoelen we een pijnlijke plek, de plek die pijn uitlokt zonder dat er een zichtbare verklaring voor te geven is. Zo kan een triggerpoint niet gezien worden op een MRI of rontgenbeeld.
Pijn van een triggerpoint is meestal plaatselijk. De behandeling bestaat uit het inspuiten van medicatie waarmee een afname van de pijn bereikt wordt. De behandeling vindt plaats op het pijncentrum.

Voorbereiding op de behandeling

De behandeling

U wordt opgeroepen vanuit de wachtkamer en naar het pijncentrum gebracht. De pijnspecialist bespreekt met u wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling. Houd er rekening mee dat deze pijnspecialist een andere kan zijn dan degene die u tijdens uw eerste afspraak heeft gezien. U gaat tijdens de behandeling liggen of zitten op de brancard.
U mag uw kleding aanhouden.

De pijnspecialist bepaalt samen met u de locatie waar u de pijn voelt. Soms wordt gebruik gemaakt van een apparaatje waarmee een klein teststroompje gegeven wordt om de locatie van de pijn nog duidelijker te bepalen.
De locatie van de prik wordt voor de behandeling gedesinfecteerd. Vervolgens wordt een naaldje geplaatst waar doorheen medicatie wordt gespoten. De pijnspecialist bespreekt met u wat u wel en wat u niet voelt. De naald wordt verwijderd en er wordt een pleister geplakt.

Na de behandeling

Na afloop gaat u naar de uitslaapkamer op onze afdeling. Daar krijgen u en uw begeleider een kopje koffie of thee. Gewoonlijk ondervindt men nauwelijks klachten van de behandeling en mag u 15 minuten na de behandeling weer naar huis.

In veel gevallen treedt na de behandeling napijn op. U kunt hiertegen pijnstillers innemen. Dit kan uw eigen pijnmedicatie zijn of paracetamol volgens de dosering die op de bijsluiter staat.

Mogelijke bijwerkingen

Als bijwerking kunnen er opvliegers optreden en de menstruatie bij vrouwen kan voor korte tijd verstoord worden. Patiënten met suikerziekte die insuline gebruiken, merken soms dat hun bloedsuikers gedurende enkele dagen verhoogd zijn.

Tot slot

Neem bij ieder bezoek aan het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas mee. Zijn uw gegevens gewijzigd, wijzigt u dit dan bij de registratiezuil op de begane grond. Wij stellen het op prijs dat u zich tijdig meldt voor de afspraak op de 4e etage, gang E, bij de aanmeldzuil.

Contact

Als u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Pijncentrum op 015 - 260 37 13.


Foldernummer: 0917
Laatst bijgewerkt op: 18-12-2023


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien