Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Borstkankercentrum
Oncologie

Advies bij werk en kanker

Advies bij werk en kanker

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat bij u kanker is geconstateerd en wij u graag informeren over de invloed die uw ziekte heeft op uw werk.

U kunt allerlei vragen hebben over uw werk nadat de diagnose is vastgesteld, tijdens de periode van behandeling of na het behandeltraject. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen:
Om antwoord op deze en andere vragen te krijgen of voor een persoonlijk advies op het gebied van kanker en werk, kunt u een afspraak krijgen met de bedrijfsarts-consulent oncologie.

De bedrijfsarts-consulent oncologie

De bedrijfsarts-consulent oncologie is er voor werknemers zonder een bedrijfsarts of arbodienst (bijvoorbeeld uitzendkrachten, zelfstandigen/ondernemers et cetera). Ook werknemers die wel aangesloten zijn bij een arbodienst/bedrijfsarts, kunnen voor een advies bij de bedrijfsarts-consulent terecht. Het advies is dan informerend en ondersteunend van aard. Het advies is niet zwaarwegender dan dat van de eigen bedrijfsarts of arbodienst.

Wanneer krijgt u advies?

U kunt gedurende uw hele ziekteperiode een afspraak maken. Vanaf de vaststelling van de diagnose tot aan het einde van of na de behandelperiode. Hierna leest u welk advies u wanneer kunt verwachten:

Vragen en advies

Ook kunt u bij de bedrijfsarts-consulent terecht met vragen over bijvoorbeeld:

Een afspraak maken

Verwijzing naar het spreekuur van de bedrijfsarts-consulent oncologie kan via de oncoloog, gespecialiseerd oncologieverpleegkundige of verpleegkundig specialist. Wilt u niet wachten tot een volgend polibezoek, dan kan u een gesprek met de bedrijfsarts consulent aanvragen via het secretariaat van de polikliniek waar u onder behandeling bent:

Bent u onder behandeling van het Borstkankercentrum, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 015- 260 39 35.
Bent u onder behandeling van de poli oncologie/ hematologie, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 015 - 260 40 80.
Bent u onder behandeling van de poli maag darm leverziekten, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 015 - 260 32 20.

Werken tijdens of na de behandeling

Re-turn ondersteunt bij werk en kanker. Werken geeft ritme en kwaliteit aan je leven. Daarom is werk bij kanker zo belangrijk. Het helpt mensen om de draad van het gewone leven vast te houden. Of weer op te pakken. Maar dat gaat niet vanzelf.
Kenmerkende problemen zijn vermoeidheid, geheugenproblemen en moeite met focussen. Vaak merken mensen dat ze de ene dag veel minder aankunnen dan de andere.
Die verschijnselen zijn normaal bij kanker, maar daarom niet minder vervelend.
Via de website van Re-turn vindt u informatie over verzuim- en re-integratiebegeleiding bij kanker: https://re-turn.nl/


Foldernummer: 0039
Laatst bijgewerkt op: 17-01-2024
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien