Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Huid en lasercentrum

Laserbehandeling V Beam

Laserbehandeling V Beam

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u binnenkort een V beam laserbehandeling ondergaat. De
V beam laser is bedoeld voor de behandeling van verwijde vaatjes in gezicht, hals en borst, wijnvlekken, rosacea, ouderdomsvlekken, sproeten, zonneschade, verouderde huid, littekens en striae, wratten en beperkte vormen van psoriasis. Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. De contactgegevens vindt u onderaan deze patiënteninformatie.


Wat houdt V beam laser behandeling in?

De V beam laser is een zogenaamde Pulsed Dye laser (golflengte 595 nanometer) die een intense maar ‘zachtaardige’ hoeveelheid licht afgeeft me op een selectief doelgebied van de huid. Het licht wordt geabsorbeerd door specifieke bloedvaten of pigment bevattende plekken in de huid, afhankelijk van de aandoening waarvoor wordt behandeld.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Uw behandelaar zal het u zo comfortabel mogelijk maken. De meeste patiënten leunen achterover of liggend, afhankelijk van het te behandelen gebied. Zowel de behandelaar als de patiënt zullen beschermbrillen dragen. Als de behandeling begint zal de laser eerst gekalibreerd worden. En de parameters worden op de juiste manier ingesteld voor de specifieke aandoening die wordt behandeld. Elke aandoening en ieder persoon is uniek en alleen met de juiste instelling kunnen maximale resultaten worden behaald.

Is de behandeling pijnlijk?

Er is vooraf meestal geen pijnstilling nodig. De meeste patiënten ervaren een warm of tintelend gevoel tijdens de behandeling. De huid die behandeld wordt is bovendien beschermd door de Dynamic Cooling Methode, DCD, zorgt voor een verkoelende nevel op de huid vóórdat er een laserpuls wordt uitgestoten. De verkoelende nevel verhoogd het comfort gedurende de behandeling en beschermt de huid tegen kleine bijwerkingen zoals roodheid.

Wat zijn de verwachte resultaten van V beam laser behandeling?

Factoren als leeftijd, huidtype en diagnose, alsmede het te behandelen gedeelte van het lichaam bepalen of de ongewenste plekken in uw huid kunnen worden verwijderd. Sommige aandoeningen kunnen al na één behandeling verdwijnen, andere hebben meerdere behandelingen nodig. Uw behandelaar kan u een indicatie geven hoeveel behandelingen er over het algemeen nodig zijn, om tot het door de patiënt gewenste resultaat te komen. Er kan bij laserbehandelingen helaas nooit een garantie vooraf worden gegeven.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van V beam laser behandeling?

Enkele patiënten ervaren roodheid of een kleine zwelling van het behandelde gebied direct na de behandeling, meestal verdwijnt dit gevoel binnen een paar uur. Af en toe kan purpura, zich uitend als paarsrode vlekken, optreden. Dit is een soort laserkneuzing. Purpura is kortstondig en verdwijnt normaalgesproken binnen 5 tot 10 dagen.

Waar moet u op letten als u wordt behandeld met V beam laser?

Vóór de behandeling

Zorgt u ervoor dat u op de dag van behandeling GEEN dag- of camouflagecrèmes op de te behandelen huiddelen aanbrengt. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt.
U dient 6 weken voor en na de behandeling de zon te mijden en SFP 50 te gebruiken.

Na de behandeling

De zwelling en roodheid die direct na de behandeling ontstaan, kunnen worden verminderd door de plekken een 10-15 minuten te koelen met koude kompressen. Wanneer u toch napijn ervaart, kunt u gerust een pijnstillend middel innemen.

Zonbescherming

Om een maximaal resultaat te behalen is het aan te bevelen om de zon te vermijden voorafgaand en gedurende de behandeling. Een sunblock met factor 50 of hoger moet gebruikt worden tijdens deze periode. Richtlijnen voor ná de behandeling zijn afhankelijk van de aandoening die behandeld is en moeten besproken worden met uw behandelaar.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen?

Neem bij problemen (zoals een nabloeding, hevige pijn, infectie) contact op met uw behandelaar. Een infectie uit zich door pijn, zwelling, roodheid en pus uit het behandelde huidgedeelte.

Contact

Als er klachten optreden of als u nog vragen heeft, neem dan contact op met de polikliniek Dermatologie:
  • Locatie Delft 015 - 260 43 91


Foldernummer: 0326
Laatst bijgewerkt op: 28-11-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien