Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Gipskamer

Fasciitis plantaris Nachtspalk

Fasciitis plantaris Nachtspalk

Hielspoor

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Deze folder geeft u uitleg over het gebruik van een nachtspalk bij de diagnose fasciitis plantaris, ook wel hielspoor genoemd.

De nachtspalk

De arts heeft besloten u te behandelen met een nachtspalk, wij leveren 2 verschillende soorten spalken. De arts en/of gipsverbandmeester zal de keuze maken.

Gebruik

Oefeningen

Het doen van oefeningen kan bevorderlijk zijn voor uw pijnklachten. Doe oefeningen zoals mondeling is geadviseerd door uw behandelend arts en/of fysiotherapeut.

Hulpmiddelen

Als u niet op uw geblesseerde been kan staan, bieden krukken uitkomst. Andere hulpmiddelen voor ondersteuning tijdens mobiliseren zijn: een looprekje, rollator en/of rolstoel.
U kunt krukken verkrijgen via de thuiszorgwinkel of de Spoedeisende Hulp afdeling van ons ziekenhuis. Andere adressen waar u hulpmiddelen kunt lenen of huren, kunt u vinden op internet.

Pijnstilling

Gebruik paracetamol tegen de pijn. Volg de instructies van uw arts over pijnmedicatie op. In algemene zin raden wij het gebruik van paracetamol aan. Dit is een pijnstiller zonder al teveel bijwerkingen. Hierbij is de maximale toegestane dosering zonder voorschrift van een arts voor volwassenen drie keer twee tabletten van 500 milligram per 24 uur. Wanneer dit onvoldoende pijnstilling biedt, kan extra pijnstilling nodig zijn. Neem hiervoor contact op met uw behandelend arts (via telefoonnummer van desbetreffende poli) of uw huisarts.

Contact

Bij vragen neemt u contact op met de gipskamer. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur, op telefoonnummer: 015-260 38 46.

Wanneer u onder behandeling bent van de Orthopedie in het RHOC in Zoetermeer kunt u contact opnemen met de gipskamer in Zoetermeer, Maandag t/m Vrijdag van 8.30 – 16.30 uur, op telefoonnummer: 079 - 206 55 06.

Voor vragen over medicijnen, als u zich zorgen maakt over de behandeling óf als de pijn toeneemt, neemt u contact op met de polikliniek van uw behandelend arts:
Polikliniek orthopedie:
RdGG
015 - 260 45 00
Reinier Haga Orthopedisch Centrum, Zoetermeer 079 - 206 55 00
Polikliniek chirurgie: 015 - 260 42 13
Polikliniek plastisch chirurgie: 015 - 260 39 40
Voor overige poliklinieken: 015 - 260 30 60


Foldernummer: 0240
Laatst bijgewerkt op: 23-11-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien