Logo Reinier de Graaf ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie
Gastro Enterologische Chirurgie

De behandeling van anale huidflapjes

De behandeling van anale huidflapjes

Skin Tags

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze informatie, omdat u skin tags heeft. Dit zijn goedaardige huidaanhangsels rondom de anus. Een ander woord voor een skin tag is huidflapje of mariske. In deze informatie leest u wat de klachten kunnen zijn, welke behandeling er mogelijk is en waarmee u na de ingreep rekening moet houden.

De klachten van skin tags

Skin tags geven doorgaans geen klachten, maar omdat skin tags bij de anusuitgang zitten, kunnen fecesresten in de skin tag achterblijven. Dat kan irritatie en jeuk geven. In de meeste gevallen is het een cosmetisch probleem.

De behandeling van skin tags

Een skin tag kunnen wij zowel poliklinisch onder lokale verdoving verwijderen als op de operatiekamer (OK) onder algehele narcose. Wij vragen u bij de (poliklinische) behandeling om plaats te nemen op de behandeltafel met uw benen in de daarvoor bestemde beensteunen. U krijgt een lokale verdoving, waarna de chirurg de skin tag verwijdert. In de meeste gevallen knippen wij de skin tag weg. Hierna hechten wij de wond met oplosbare hechtingen. De ingreep duurt niet langer dan vijftien minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u naar huis gaan. Ons advies is dat u zich op laat halen. Vanwege de plaats van de wond kunnen er de eerste dagen na de ingreep pijnklachten optreden, vooral bij het zitten. Dit kunt u verlichten met pijnstillers (paracetamol). Geleidelijk aan verdwijnen de pijnklachten. Wij raden aan om van tevoren een inlegkruisje mee te nemen.

De nazorg

Vanaf de dag van de ingreep mag u de wond één tot twee keer per dag onder de douche schoon-spoelen. Hierna kunt u de wond met een gaasje deppen/afdrogen. Zorg voor een goede hygiëne is zeer belangrijk. Vanwege de oplosbare hechtingen mag u geen gebruik maken van zitbaden.

De nacontrole

Er vindt een poliklinische nacontrole plaats binnen twee tot drie weken.

Heeft u vragen?

Als u nog vragen heeft, bijvoorbeeld over andere behandelingsmogelijkheden of het verdere verloop, aarzel dan niet deze met uw arts te bespreken.

Contact

Bij vragen, heftige pijnklachten en/of koorts kunt u contact opnemen met de polikliniek GE-chirurgie, telefoon: 015 - 260 32 20.
Na 17.00 en in het weekeind kunt u contact opnemen met onze dienstdoende arts van de Spoedeisende hulp: 015 - 260 30 60.


Foldernummer: 0078
Laatst bijgewerkt op: 14-11-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien